regenboog
 
 

Therapie: Kinderen

Via creatieve therapie herontdekken kinderen hun levensvreugde. Voor hen is deze therapievorm veel toegankelijker dan gesprekstherapie. Er worden verschillende creatieve vormen toegepast zoals: tekentherapie, vormgeven met klei, helende verhalen, schilderen…

klik op de titels voor meer toelichting.

Omgaan met hooggevoeligheid

Assertiviteitstraining

Faalangst

Relaxatietherapie

Rouwverwerking

Mindfulness

Omgaan met hooggevoeligheid

Als therapeute heeft An Michiels zich gespecialiseerd in hooggevoelige kinderen. Hooggevoelige kinderen hebben het vaak niet gemakkelijk en voelen zich vaak alleen in hun 'anders' zijn. Het is voor deze kinderen dan ook van belang dat zij zich begrepen voelen en leren omgaan met hun hooggevoeligheid zodanig dat het voor hen een 'gave' wordt in plaats van een 'last'.

Gevoelig zijn is een mooie en boeiende gave waarvan kinderen heel veel plezier kunnen hebben, maar die ook heel moeilijk kan zijn. Als kinderen overspoelt worden door de weinig gevoelige reacties van de omgeving, kunnen ze soms danig uit evenwicht raken. Dan kan het gebeuren dat ze gaan twijfelen aan zichzelf  met als gevolg dat ze onecht gaan reageren: zich terugterkken, depressief of juist heel agressief uit de hoek komen. Daarom is het het belangrijk dat kinderen goed leren reageren zonder zichzelf al te zeer aan te passen of weg te cijferen. Dit kunnen ze leren op een aangename, speelse wijze.
Als de omgeving voor het kind te overweldigend is, kan therapeutische begeleiding noodzakelijk zijn. Elk kind is uniek, heeft zijn eigen gaven en daarom is de therapie ook altijd aangepast aan de eigenheid van het kind. Creative therapie, verteltherapie... Het zijn een van de vele mogelijkheden hoe An Michiels kinderen leert omgaan met hun hooggevoeligheid.

An Michiels schreef het boek 'De Hoogsensitiviteit Survivalgids' een bijzonder boek voor hoogsensitieve kinderen. Voor meer informatie over haar werk met hooggevoelige kinderen, kan u een kijkje nemen bij persberichtenAssertiviteitstraining

In iedere schoolvakantie organiseert Sensitief assertiviteitstrainingen voor kinderen. Meestal gebeurt dit in de vorm van een kamp of een meerdaagse training. Het voordeel van deze vorm is dat kinderen in groep op een speelse manier wordt aangeleerd hoe zij een assertievere houding kunnen aannemen, zonder het gevoel te hebben 'naar een therapeut' te moeten. De kinderen zijn immers samen op kamp en leren veel van elkaars ervaringen. Omdat de groepen klein worden gehouden is er ruim voldoende aandacht voor ieder individueel kind. Het geheel wordt professioneel begeleid en de ouders krijgen ook de mogelijkheid om na het kamp met Sensitief contact op te nemen.

Soms gebeurt het dat een kind meer baat heeft bij een individuele training. Dit kan zowel bij het kind thuis als op de praktijkadressen van Sensitief (zie contact).


Faalangst


Relaxatietherapie

Ook kinderen kunnen last hebben van stress. Een plotse traumatische ervaring (verlies, scheiding, gepest worden...) kan een kind volledig van slag brengen. Ademhalings- en andere relaxatietechnieken kunnen deze kinderen helpen om beter met de stress om te kunnen. Deze technieken worden naast de creatieve therapie aangeleerd.

Rouwverwerking

Alle sterren van de hemel is internationaal bekroond spel, speciaal ontworpen voor rouwverwerkingstherapie. Onder leiding van de therapeute wordt de broodnodige communicatie tussen gezinsleden bevorderd. Op die manier helpt dit spel de spelers woorden te geven aan het onzegbare.

alle sterren van de hemel

Mindfulness

Mindfulness voor kinderen.
Uitleg volgt.

 

PrintPrint Sitemap