regenboog
 
 

Therapie: volwassenen

klik op de titels voor meer toelichting.

Training en Coaching

Omgaan met hooggevoeligheid

Gesprekstherapie

Assertiviteitstraining

Rouwverwerking

Narratieve therapie

Relaxatietherapie

Helende reis i.o

Mindfulness

 

 

Training en Coaching
Uitleg volgt

Omgaan met hooggevoeligheid
Uitleg volgt

Gesprekstherapie
Uitleg volgt

Assertiviteitstraining
Uitleg volgt

Rouwverwerking
Uitleg volgt

Narratieve therapie

Wat is de rode draad in jouw leven? Komen er vaak dingen in je leven terug waar je geen vat op hebt of geen raad mee weet?

Door je eigen levensverhaal te koppelen aan de grote verhalen krijg je inzicht in je valkuilen en de moed om een nieuwe richting te geven aan je leven.


Relaxatietherapie

Door een combinatie van de juiste ademhaling, beweging en rust, leer je stress te ontladen. Dit is tevens een methode om minder stress vast te houden in het lichaam.


Helende reis i.o.

Brandon Bays ontwikkelde een methode die je laat ervaren waar een bepaald trauma (heftige emotie) zich vastgezet heeft in je lichaam en van daaruit een blokkade vormt in het heden.

Door op een zachte en respectvolle wijze terug in contact te komen met wat je lichaam je te vertellen heeft, ga je deze emotie deblokkeren en vind je weer rust en vreugde in je leven.

De methode van Bays heb ik gekoppeld aan eigen inzichten en jarenlange ervaring met symboolcommunicatie. Veel mensen (vooral HSP’ers) ervaren deze therapievorm als zeer werkzaam.


Mindfulness

Een vorm van meditatie waardoor je heel sterk aanwezig bent in het 'hier en nu'. Niets zweverigs dus. Deze methode wordt al veel toegepast in ziekenhuizen zoals bijvoorbeeld het UZ Gent.

Door volledig gericht te zijn op wat NU is, richt je je op de werkelijkheid, neem je waar met AL je zintuigen en is het dus onmogelijk om op dat moment in het piekeren vast te zitten.

Door regelmatig mindful-oefeningen te doen, wordt dit een levenshouding en ga je weer echt leven vanuit je ZIJN in plaats vanuit je denken.

PrintPrint Sitemap