regenboog
 
 

Cursussen - workshops - lezingen

 

Klik op de titels voor meer toelichting en mogelijkheid om in te schrijven.

Activiteit Vorm Datum Locatie
Hoogsensitieve jongeren in het onderwijs Workshop 23 februari 2018
Gent
Omgaan met hoogsensitieve kinderen en hun emoties Lezing 7 maart 2018
Oudenaarde
Hoogsensitiviteit bij kinderen, de impact op leven en leren
Lezing 12 maart 2018
Gent
Kwaadheid als bron van energie Workshop 15 maart 2018
Gent
Hoe zelfvertrouwen bij kinderen stimuleren en faalangst verminderen? Workshop 21 april 2018
Oudenaarde
(Hoog)gevoelige kinderen in het ziekenhuis Workshop 24 april 2018
Antwerpen

 

 

 

 

 

Omgaan met hoogsensitieve kinderen en hun emoties

Gevoelige kinderen en jongeren hebben een fijngevoelig zenuwstelsel. De prikkels uit hun omgeving laten een diepe indruk na, waardoor ze tijd en rust nodig hebben om deze indrukken te verwerken.
Sensitieve kinderen en jongeren functioneren hierdoor op een bijzondere manier. Hun gevoeligheid kan als last of als gave beschouwd worden, afhankelijk van de manier waarop ermee omgegaan wordt.

An Michiels is coördinator van Sensitief vzw en auteur van het boek 'De Hoogsensitiviteit Survivalgids'. Ze is gespecialiseerd in het omgaan met hooggevoeligheid en brengt deze infoavond vol tips voor dagelijkse toepassing.

Datum: woensdag 7 maart 2018 van 19.30u tot 22.00u
Locatie: Sensitive Care SCarabee, Martijn van Torhoutstraat 120, Oudenaarde
Prijs: € 12
Inschrijven: klik hier

 

†‘Terug naar boven †‘

 

 

Hoe zelfvertrouwen bij kinderen stimuleren en faalangst verminderen?

 

“Ik kan het niet", is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met faalangst en een gebrek aan zelfvertrouwen. Ze ervaren mislukkingen erg intens en leggen de oorzaak van tegenslagen bij zichzelf. Negatief denken wordt als een gewoonte voor hen. Uiteraard wakkert dit soort denken hun (faal)angst nog aan. Dit kan de schoolresultaten en het welbevinden thuis en op school sterk negatief beïnvloeden.

Hoe ontstaat dit negatief denken bij kinderen? En hoe kun je er samen iets tegen doen? Wat kun je beter niet of juist wel zeggen? Met behulp van eenvoudige maar zeer doeltreffende strategieën kun je kinderen helpen om hun emotionele veerkracht te vergroten. Door een positievere denkwijze kunnen zij effectiever omgaan met mislukking, teleurstelling en frustratie. Zo kunnen zij zich beter wapenen tegen de vele uitdagingen van het leven.

In deze workshop krijgen ouders en leerkrachten praktische handvatten aangereikt om kinderen te begeleiden in hun groei naar meer zelfvertrouwen. Door onze kinderen te helpen om beter om te gaan met moeilijke emoties en de mechanismen achter faalangstbloot te leggen kunnen we hen helpen om krachtiger en gelukkiger in het leven te staan. Met deze vaardigheden kunnen we de klassieke wijze van opvoeding via "straffen en belonen" achter ons laten. Zo komt er ruimte voor de kern van de zaak, nl. het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en gezonde assertiviteit.

Door: An Michiels, coördinator Sensitief vzw
Datum: zaterdag 21 april 2018 van 9.30u tot 16.30u
Locatie: Sensitive Care SCarabee, Martijn van Torhoutstraat 120, Oudenaarde
Prijs: €95 broodjeslunch en drank inbegrepen
Inschrijven: klik hier

 

†‘Terug naar boven †‘

 

 

 

 

 

 

 

PrintPrint Sitemap